Warendorf

In een oogopslag

De stad Warendorf bekoort door haar prachtige herenhuizen, oude vakwerkhuizen, kronkelige steegjes en de nabijheid van de rivier Ems. Het is niet zonder reden dat de historische binnenstad van de voormalige Hanzestad bijzonder populair is bij bezoekers. Maar de stad is niet alleen ver buiten de grenzen van Münsterland bekend vanwege haar schilderachtige binnenstad.

Warendorf is de stad van de paarden. Naast de stoeterij van de deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn in Warendorf ook het Duits Olympisch Comité en de Duitse hippische federatie gevestigd. Maar er zijn ook talrijke zand- en bospaden in Warendorf voor vrijetijdsruiters om samen met hun paard te verkennen.

Wie niet te paard gaat en liever fietst, komt in Warendorf ook aan zijn trekken. Warendorf ligt midden in het schilderachtige parklandschap van het Münsterland en biedt talrijke mogelijkheden voor uitgebreide fietstochten.

Op de kaart

Warendorf
Markt 1
48231 Warendorf
Deutschland

Tel.: +49 (0) 2581 54 54 54
E-mail:
Website: www.warendorf.de/tourismus-kultur-sport/tourismus.html?L=60

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.