Voßhof

In een oogopslag

De historische oude stad Telgte bekoort velen met haar talrijke monumenten, gebouwen met een rijke geschiedenis en kleine gezellige steegjes. Een van deze kleine charmante en tegelijkertijd historische steegjes is de Voßhof. De smalle straat aan de rand van de oudestad is omzoomd door verschillende voor de oude stad kenmerkende woongebouwen, waarvan sommige op de monumentenlijststaan.

Informatie over de rondleiding

De Voßhof is een openbare straat en dus het hele jaar door vrij toegankelijk. De huizen zijn bewoond en kunnen alleen van buitenaf worden bezocht.

Informatie over de geschiedenis

De Voßhof in Telgte is genoemd naar de adellijke Burgmannsfamilie Voß, die tot 1527 hun zetel aan de Steinforte hadden. Al in de 14e eeuw trokken verschillende Burgmanns naar de stad nadat de Florenzburg was gebouwd. Zij speelden een belangrijke rol in de stadsverdediging en het stadsregiment.

Op de kaart

Voßhof
Voßhof
48291 Telgte
Deutschland

Tel.: +49 (0)2504 690100
E-mail:
Website: www.telgte.de/staticsite/staticsite2.php?menuid=218&topmenu=5

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.