Villa Winkel

In een oogopslag

Villa Winkel ligt in het stadspark van Ochtrup en is een belangrijke getuigenis van de textielgeschiedenis van de stad. Het prachtige neorenaissancegebouw werd aan het eind van de 19e eeuw gebouwd. De textielfabrikantenfamilie Laurenz gebruikte Villa Winkel als representatieve gezinswoning. Vandaag de dag is het historische gebouw een locatie voor allerlei evenementen.

Informatie over de geschiedenis

Villa Winkel ligt in het stadspark van Ochtrup en is een belangrijke getuigenis van de textielgeschiedenis van de stad. Het prachtige neorenaissancegebouw werd aan het eind van de 19e eeuw gebouwd. De textielfabrikantenfamilie Laurenz gebruikte Villa Winkel als representatief familieverblijf en gaf de Münster architect Hubert Holtmann de opdracht het te bouwen. Het familiehuis omvatte een gastenverblijf, boerderijgebouwen en een kas. In 1969 kocht de stad Ochtrup het eigendom van de familie Laurenz. Na een uitgebreide renovatie is Villa Winkel nu een representatief gebouw van de stad Ochtrup met een trouwzaal van de burgerlijke stand en de zetel van het seniorenontmoetingscentrum/café en het hoofdkantoor van de VHS en de muziekschoolvereniging. Het historische gebouw en het stadspark worden nu gebruikt voor verschillende evenementen.

Op de kaart

Villa Winkel
Winkelstraße 1
48607 Ochtrup
Deutschland

Tel.: +49 (0)2553 98180
E-mail:
Website: www.touristinfo.ochtrup.de/staticsite/staticsite2.php?menuid=254&topmenu=251

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.