Telgte bedevaartskapel

In een oogopslag

In de bedevaartskapel van Telgte treffen bezoekers het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Smarten aan. De kapel werd gebouwd in 1654 - drie jaar nadat de eerste pelgrimstocht naar Telgte werd goedgekeurd. Elk jaar komen ongeveer 100.000 pelgrims naar de stad om het beroemde beeld van populierenhout te bezoeken. En het worden er steeds meer. Door talrijke erkenningen en onderscheidingen door de katholieke kerk kreeg de bedevaartskapel steeds meer bekendheid. Het ontving talrijke giften en werd voortdurend uitgebreid.

Bouw en ontwikkeling

De bouw van de bedevaartskapel begon in 1654, in opdracht van de prins-bisschop van Münster, Christoph Bernhard von Galen. De kapel werd ingewijd op 2 juli 1657. In de loop van de tijd vonden verschillende verbouwingen plaats (1763: voltooiing van de sacristie; 1854: verwijdering van de scheidingswand tussen de kapel en de sacristie; latere sacristie; latere renovatie van de sacristie aan de noordzijde van de kapel; 1959: fundamentele renovatie van het interieur. interieur - de vroegere neogotische inrichting werd verwijderd). verwijderd).

Op de kaart

Telgte bedevaartskapel
Kardinal-von-Galen-Platz 3 a
48291 Telgte
Deutschland

Tel.: 02504932310
Fax: 025049323120
E-mail:
Website: www.st-marien-telgte.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.