Telgte

In een oogopslag

De stad Telgte ligt midden in het parklandschap van Münsterland aan de rivier de Ems. Het middelpunt is het historische marktplein in het hart van de oude stad.

Telgte is van oudsher een geliefd reisdoel voor talrijke toeristen: dit is niet alleen te danken aan zijn idyllische ligging aan de Ems en zijn gezellige historische marktplein. De directe aansluiting op de kwaliteitsroutes EmsRadweg, Friedensroute en 100 Schlösser Route alsmede de zeven Telgte-routes en het parklandschap van Münsterland trekken altijd veel fietsers naar de stad. Uitstapjes te voet zijn ook bijzonder leuk op de Jakobsweg en de wandelpaden van Telgte. De eersteklas Westfaalse gastronomie in de oude binnenstad biedt vele gasten een plaats om even uit te rusten en een hapje te eten. De bedevaartskapel in het hart van de stad is ook bijzonder bekend, evenals het moderne RELÌGIO-museum dat er vlak naast ligt.

Op de kaart

Telgte
Kapellenstraße 2
48291 Telgte
Deutschland

Tel.: +49 (0)2504690100
E-mail:
Website: www.telgte.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.