Tecklenburg stadskerk

In een oogopslag

De imposante barokke kerktoren van de Tecklenburgse stadskerk is vanuit bijna elke hoek van de stad te zien.

Op de kale heuvel, boven de historische stadskern, ligt de protestantse stadskerk van Tecklenburg. De imposante barokke kerktoren, het herkenningsteken van Tecklenburg, is vanuit bijna elke hoek van de stad te zien. De kerk ligt tussen het historische stadscentrum en het kuurpark.

Informatie over de rondleiding
  • Een rondleiding binnen is mogelijk tijdens de aangegeven openingsuren.
  • Een rondleiding door de buitenkant kan op elk moment plaatsvinden.
  • De kerk maakt ook deel uit van de historische rondleiding door de oude stad. Nadere informatie is verkrijgbaar bij Tecklenburg Touristik.
Informatie over de geschiedenis

De protestantse stadskerk werd tussen 1562 en 1566 in Tecklenburg gebouwd en is daarmee het enige sacrale gebouw uit de tijd van de reformatie in het Tecklenburgse kerkdistrict. Aanvankelijk was de kerk voorzien van een klein nok torentje, maar pas tussen 1710 en 1718 werd de barokke toren gebouwd, die vandaag de dag wordt beschouwd als het herkenningspunt van de stad Tecklenburg.

Op de kaart

Tecklenburg stadskerk
Kirchpfad 1
49545 Tecklenburg
Deutschland

Tel.: +49 (0)5482 1078
E-mail:
Website: www.ek-te.de/daten-fakten/kirchen/stadtkirche-tecklenburg

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.