Tecklenburg

In een oogopslag

Tecklenburg is een romantisch, middeleeuws bergstadje op een bergkam van het Teutoburgerwoud - met een wijds uitzicht op het parklandschap van Münsterland. Het lucht- en kneippkuuroord betovert met zijn middeleeuwse stadskern met romantische vakwerkhuizen. De oude stad wordt gekenmerkt door smalle steegjes en trappen, dromerige hoekjes en historische vakwerkhuizen.

De burchtruïne vormt een indrukwekkend decor en een van de grootste attracties van de stad: het grootste openluchtpodium van Duitsland met een muziekprogramma van topklasse is er gevestigd. Bovendien ligt in een idyllische dalweide aan de voet van de historische stad de waterburcht Haus Marck: niet alleen onderhandelingsplaats voor de Vrede van Westfalen in 1648, maar ook de geboorteplaats van de theoloog Friedrich von Bodelschwingh (1831).

De wijken Brochterbeck, Ledde en Leeden stralen dorpse flair uit. Legendarische rots- en klifformaties, heuvelachtige landschappen en dichte bossen nodigen u uit om de natuur in Tecklenburg te beleven. De beste voorwaarden voor actieve vakantiegangers. In Tecklenburg bevindt zich de eerste premium stadswandeling van NRW - de Teutostadtschleife (Teutostadslus), vol cultuurhistorie en natuurbelevenissen. Ook de Teuto-lussen en de korte tochten "Teutoschleifchen" nodigen uit tot wandelen. Naast de Hermannsweg is ook het gezinsvriendelijke "Heksenpad" spannend. Er wachten aantrekkelijke rondleidingen door de stad of een rondrit in de historische postkoets uit 1894 op bezoekers.

Op de kaart

Tecklenburg
Markt 7
49545 Tecklenburg
Deutschland

Tel.: 05482 93890
E-mail:
Website: www.tecklenburg-touristik.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.