Stadsbibliotheek Emsdetten

In een oogopslag

De stadsbibliotheek van Emsdetten bevindt zich in de buurt van het stadscentrum in een historische Jugendstilvilla uit 1887. Het bibliotheekgebouw is alleen al van buiten een bezoek waard. Naast een ruim aanbod aan media biedt de bibliotheek ook een uitgebreide dienstverlening met rondleidingen en evenementen.

In de stadsbibliotheek bevindt zich ook het café "Leselust" met een mooi terras. De perfecte plek om te ontspannen.

Informatie over de geschiedenis

De stadsbibliotheek van Emsdetten is een van de architectonische hoogtepunten van de stad. In het centrum van het gebouw staat de historische Jungendstil Villa Schilgen. Het werd in 1887 gebouwd naar een ontwerp van de architect Wilhelm Rincklake. In 1903 werd de gepleisterde villa van twee verdiepingen vergroot en kreeg ze haar huidige uitzicht. De villa getuigt van de bloeitijd van de textielindustrie in Emsdetten en is, samen met andere villa's, kenmerkend voor de stijl van die tijd.

In 1992 werd een moderne uitbreiding aan het gebouw van de stadsbibliotheek toegevoegd. De uitbreiding van de bibliotheek creëerde een open ruimte voor mensen om elkaar te ontmoeten en uit te wisselen - een harmonieuze verbinding tussen jong en oud.

Op de kaart

Stadsbibliotheek Emsdetten
Kirchstraße 40
48282 Emsdetten
Deutschland

Tel.: +49 (0)2572 922 900
E-mail:
Website: www.emsdetten.de/bildung-betreuung-beratung/bildung/stadtbibliothek

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.