St. Lambertuskerk

In een oogopslag

In het centrum van Ochtrup staat de in neogotische stijl gebouwde Sint-Lambertuskerk met haar 73 meter hoge toren. De katholieke parochiekerk behoort tot de parochie St. Lambertus in het bisdom Münster. De oorsprong ervan gaat terug tot de 13e eeuw. Samen met het kerkplein vormt het het centrum van de oude stad van Ochtrup.

Informatie over de geschiedenis

De kerk in negerstijl werd tussen 1866 en 1871 gebouwd en heeft een toren van 73 meter hoog. Ook nu nog kenmerkt de St. Lambertikerk met haar uiterlijk het centrum van Ochtrup.

De St. Lambertikerk wordt beschouwd als een voorbeeld van neogotische architectuur en is gemodelleerd naar de Westfaalse hallenkerk uit de laatgotische periode van de 15e eeuw. Op dezelfde plaats stonden reeds verschillende voorgangers. Toen de huidige Sint-Lambertuskerk werd herbouwd, werd de oriëntatie echter om plaatsredenen omgedraaid.

Informatie over de rondleiding
  • Bezoek, ongeacht de diensttijden, is alleen op afspraak. Vragen kunnen worden gericht aan het parochiebureau.
  • Op zondag om 11.00 uur vindt de dienst plaats.

Op de kaart

St. Lambertuskerk
Kirchplatz 1
48607 Ochtrup
Deutschland

Tel.: +49 (0)2553 971510
E-mail:
Website: www.lambertus-ochtrup.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.