St. Lamberti-kerk Münster

In een oogopslag

De Lambertikerk werd in 1375 als markt- en burgerkerk in het centrum van Münster gebouwd en is een van de belangrijkste sacrale bouwwerken van de Westfaalse laatgotiek. Sinds 1379 wordt hier elke avond meerdere malen op de hoorn geblazen door een Türmerin of Türmer (portier).

De kerk is ook bekend om de drie ijzeren manden die aan de toren zijn bevestigd: de drie lichamen van de leiders van het doopsgezinde koninkrijk Münster werden er in 1536 in tentoongesteld.

RondleidingenDe Kirchenfoyer Münster biedt elke woensdag om 15.00 uur een rondleiding door de verschillende kerken in het centrum van de stad. De rondleidingen bieden niet alleen veel historische achtergrond, maar verschaffen ook kennis over de liturgische en religieuze betekenissen van de respectieve gebouwen.

De rondleidingen beginnen elke woensdag om 15.00 uur vanuit de foyer van de kerk, Salzstraße 1, 48143 Münster, Tel.: 39998450, en zijn gratis. De precieze bestemmingen worden in het maandelijkse programma van de Kirchenfoyer aangekondigd.
Het kerkgebouw

Op de plaats van de huidige Lambertikerk werd rond het jaar 1000 een kleine kerk gebouwd, gewijd aan bisschop Lambertus. Sindsdien werden op deze plaats vier kerken gedeeltelijk gebouwd en weer verwoest, voordat in 1375 de eerste steen werd gelegd voor de huidige (vijfde) kerk. De bouw van de gotische hallenkerk eindigde in 1440, en het gehele gebouw was voltooid in 1525.

Op de kaart

St. Lamberti-kerk Münster
Lambertikirchplatz 1
48143 Münster
Deutschland

Tel.: +49 (0)251 48294797
E-mail:
Website: www.sanktlamberti.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.