St. Ambrose Parish Church

In een oogopslag

Bij een bezoek aan Ostbevern mag de parochiekerk St. Ambrose niet over het hoofd worden gezien. Midden in het centrum van de stad, tegenover het moderne stadhuis, staat het waarschijnlijk al sinds 1194. Samen met het oude pastoraat vormt het een bezienswaardige eenheid.Informatie over de rondleiding
  • Een bezichtiging van de buitenkant van de parochiekerk is te allen tijde mogelijk.
  • Een rondleiding door het interieur is alleen mogelijk op aanvraag.
Informatie over de geschiedenis

De eerste parochiekerk in Ostbevern werd waarschijnlijk al in 1194 gebouwd. Delen van de huidige kerktoren dateren waarschijnlijk uit deze tijd.

In de 16e eeuw werd het toenmalige houten landhuis vervangen door een bakstenen, drie traveeën tellende gotische zaal met een driezijdig koor. Hierdoor kreeg de huidige kerk haar herkenbare karakter. In 1886 en het begin van de jaren 1960 werden kleine veranderingen aangebracht aan de toren en het interieur van de kerk. Vandaag is de kerktoren ongeveer 60 meter hoog en, gezien het vlakke landschap, van veraf goed zichtbaar.

De patroonheilige van de kerk is de heilige Ambrosius, die in zijn tijd bisschop van Milaan was en in 379 overleed.

Op de kaart

St. Ambrose Parish Church
Hauptstraße 13
48346 Ostbevern
Deutschland

Tel.: +49 (0)2532 95661910
E-mail:
Website: www.ambrosiusostbevern.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.