© Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land

Servisch-orthodoxe kerk van Sint-Joris

In een oogopslag

  • Osnabrück
  • Kerk, Bestemmingen…
De kerk werd samen met andere Servisch-orthodoxe kerken opgericht vóór de oprichting van het Midden-Europese Bisdom.

Geschiedenis:
  • Wordt beschouwd als de enige Servisch-orthodoxe kerk in Noord-Duitsland
  • De gemeente van de Servisch-orthodoxe kerk in Eversburg bestaat sinds 1959 en omvat de parochies Münster en Lingen. De gemeente bestond aanvankelijk uit Serviërs die na de oorlog Joegoslavië ontvluchtten en Joegoslavische officiersfamilies die hier verbleven
  • Gebouwd naar het model van de kloosterkerk van Kalenic, een uitstekend voorbeeld van laatmiddeleeuwse kunst van de Servisch-orthodoxe kerk (15e eeuw). Kerk (15e eeuw); gewijd aan de nagedachtenis van de grote martelaar St. George.
  • Kerk gebouwd op de plaats van een krijgsgevangenkamp (OFLAG VI C) dat in 1941 was opgezet voor Servische officieren en soldaten (meer dan 5.000); 6.12. 1944 bombardement op het kamp: 116 doden (Servische martelaren). Martelaren); daarom ook bedoeld als herdenkingskerk voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog; onder de kerk columbarium met urnengraven van enkele honderden doden die eerder in de buurt waren begraven op de begraafplaats Eversburg.


Verhalen / Legenden:
  • Architect Karl Schellmann werkte zonder honorarium en deed het bouwtoezicht op vrijwillige basis.
  • Op 27.9.1945 bezocht iemand het latere verzamelkamp, de voormalige koning van Joegoslavië Peter II nam ook deel aan de topping-out ceremonie.Op de kaart

Servisch-orthodoxe kerk van Sint-Joris
Wersener Straße 85
49090 Osnabrück
Deutschland

Contactpersoon

Firma Erzpriester Marinko Rajak
Wersener Straße 85

Tel.: +49 541 9701830
E-mail:
Website: www.spc-osnabrueck.de

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.