Schöppingen

In een oogopslag

Schöppingen is tot ver buiten de stadsgrenzen bekend geworden als kunstenaarsdorp. Jonge kunstenaars presenteren hier hun creatieve kunstwerken en geven zo ook vorm aan het stadsbeeld. Het oude stadhuis is de centrale culturele locatie in Schöppingen en dient steeds weer als locatie voor eersteklas evenementen en festivals.

De Schöppinger Berg maakt de gelijknamige stad in het Münsterland bijzonder. Slechts zelden komt een bezoeker van het Münsterland zo'n hoogteverschil tegen in het verder vrij vlakke landschap. De 158 meter hoge Schöppinger Berg is de uitkijktoren van de regio en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. De bron op de Schöppinger Berg is de basis voor de graanstokerij Sasse en de beroemde Lagerkorn.

Een rondleiding door de graanstokerij is een must tijdens een bezoek aan Schöppingen.

In typisch Münsterlandse stijl kan de omgeving van Schöppingen het beste met de fiets worden verkend. Talrijke goed onderhouden fietspaden leiden door velden, weiden en kleine bossen naar de bezienswaardige oude stad Steinfurt, of langs de Vechte naar Metelen en verder via de Vechtdalroute naar Nederland. Zeer dicht bij Schöppingen ligt het bedevaartsoord Eggerode, dat op geen enkele fietstocht mag worden gemist met zijn bijzondere sfeer - een echte insidertip.

Op de kaart

Schöppingen
Kirchplatz 1
48624 Schöppingen
Deutschland

Tel.: +49 (0)2555 880
E-mail:
Website: www.schoeppingen.de

Contactpersoon

Doris Büning

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.