© TOL, Sven-Christian Finke-Ennen

Schloss Osnabrück

In een oogopslag

Heden ten dage wordt de voormalige residentie van de prinsbisschoppen van Osnabrück gekenmerkt door het studentenleven.

Het paleis met zijn drie hectare grote paleistuin ligt direct aan de drukke Neuer Graben. Het werd in 2021 heringericht met waterpartijen en een speelzaal in de open lucht.

Na de besluiten van de Vrede van Westfalen in 1648 werd prins-bisschop Ernst August von Braunschweig-Lüneburg vanuit Iburg naar een prestigieuze residentie midden in de stad getrokken. Hij liet het viervleugelige barokke paleis met tuin bouwen vanaf 1667.

Het paleis bleef lange tijd onbewoond en verloor daarmee zijn functie als residentie. In de nationaal-socialistische tijd gebruikte de geheime staatspolitie het gebouw voor ondervragingen en gevangenissen. Na de Tweede Wereldoorlog moest het kasteel worden herbouwd. Tegenwoordig herbergt het kasteel onder andere het presidium en de administratie van de universiteit van Osnabrück. Er zijn daarom geen rondleidingen, maar het gebouw is vrij toegankelijk.

Op de kaart

Schloss Osnabrück
Neuer Graben 29
49074 Osnabrück
Deutschland

Tel.: +49 541 / 323 - 2202
Fax: +49 541 / 323 - 4342
E-mail:
Website: www.osnabruecker-land.de/erleben/kultur-geschichte/schloesser-burgen/schloss-osnabrueck

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.