Rosendahl

In een oogopslag

Rosendahl ligt in het westelijke Münsterland tussen Coesfeld en Steinfurt aan de rand van het Baumbergebergte. De gemeente bestaat uit de drie dorpen Darfeld, Osterwick en Holtwick. Rosendahl staat vooral bekend om zijn rust en prachtige natuur, waarvan u waarschijnlijk het beste kunt genieten op een van de vele fietspaden.

Informatie over de geschiedenis

De gemeente Rosendahl is met ingang van 1 juli 1969 ontstaan uit de voorheen zelfstandige gemeenten Darfeld en Osterwick. Pas op 1 januari 1975 werd Holtwick bij de gemeente Rosendahl gevoegd.

De dorpen Darfeld, Osterwick en Holtwick werden in 890 voor het eerst in documenten vermeld. Vóór de stichting van de gemeente Rosendahl vormden zij het district Osterwick. Rosendahl verwees vroeger naar een gebied tussen Darfeld en Osterwick. Het weiland werd tot het einde van de 19e eeuw door de twee dorpen gedeeld.

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.