Romeinen

In een oogopslag

De Römer is het herkenningspunt in de oude binnenstad van Lengerich.

De "Römer" in de oude binnenstad van Lengerich is een middeleeuws kerkhofpoortgebouw dat door verschillende uitbreidingen en toevoegingen zijn huidige vorm heeft gekregen. Over de oorsprong van de naam en de functie van het poortgebouw of "Römer" wordt tot op de dag van vandaag gespeculeerd.

Nadat de stad de Römer in 1851 had verworven, gebruikte zij het poortgebouw op verschillende manieren - bijvoorbeeld als stadhuis, gevangenis, opslagruimte, klaslokaal of flat. Als gevolg van een verbouwing in 1979 is er thans een grote kamer op de bovenverdieping. Sindsdien wordt de zaal gebruikt als vergaderzaal en als gastenkamer voor het restaurant dat in 1980 op de zolderverdieping werd gevestigd, maar ook voor speciale gelegenheden, zoals burgerlijke huwelijken.

Op de kaart

Romeinen
Rathausplatz 4
49525 Lengerich
Deutschland

Tel.: 05481330
Fax: 0548133199
E-mail:
Website: www.lengerich.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.