Regio Tecklenburg

In een oogopslag

Het Tecklenburger Land is een paradijs voor iedereen die van natuur en cultuur houdt. Het landschap wordt sterk bepaald door de uitlopers van het Teutoburgerwoud. De heuvelachtige omgeving, ongebruikelijk voor het Münsterland, maakt het Tecklenburger Land bijzonder interessant om te wandelen. Maar ook fietsers genieten van de afwisseling en de lonkende uitzichten over de streek. In het noorden van het Tecklenburger Land gaat het landschap over in de Noord-Duitse Laagvlakte, en liggen verschillende natuurreservaten, hoogvenen en vochtige weiden te wachten om ontdekt te worden.

Het culturele centrum van de regio is de stad Tecklenburg met zijn historische binnenstad, kasteelruïnes en het Tecklenburgse openluchttheater. Maar de verhalen van de Tödden hebben ook een beslissende invloed gehad op de Tecklenburgse regio. Hun prachtige huizen in de afzonderlijke steden herinneren nog aan de gouden eeuw van de rondtrekkende handelaars.

De volgende districten behoren tot het Tecklenburger Land: Hopsten, Hörstel, Ibbenbüren, Ladbergen, Lengerich, Lienen, Lotte, Mettingen, Recke, Tecklenburg en Westerkappeln.

Op de kaart

Regio Tecklenburg
Markt 7
49545 Tecklenburg
Deutschland

Tel.: +49 (0) 5482 - 929182
E-mail:
Website: www.tecklenburger-land-tourismus.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.