Provoost Kerk St. Remigius

In een oogopslag

Centraal gelegen in Borken is de proosdijkerk St. Remigius met haar royaal uitnodigende kerkplein. De kerk is in de loop der eeuwen blijven groeien en presenteert zich vandaag de dag met een indrukwekkende romaanse toren en drie laatgotische schepen.

Het kerkplein werd in 2016 heringericht en is nu een populaire ontmoetingsplaats in het centrum van de stad en een locatie voor vele markten en evenementen.

Geschiedenis

Ponden uit de jaren 1950 wijzen op een eerste kerkgebouw van St. Remigius uit de 8e eeuw. De bouw van een Romaanse kerk volgde in de 12e eeuw. Delen van de toren zijn nog bewaard gebleven uit die tijd. In de 15e eeuw werd de kerk verder uitgebreid. Het werd een collegiale kerk en werd verbouwd tot een hallenkerk in gotische stijl.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd St. Remigius zwaar beschadigd en in 1967 herbouwd.

Informatie over de rondleiding

Op afspraak kan de Provoostkerk van St. Remigius ook buiten de diensturen worden bezocht. Regelingen kunnen worden gemaakt via het parochiebureau.
Er kan ook een afspraak worden gemaakt voor een rondleiding in de kerk in combinatie met een rondleiding in Borken. De rondleiding wordt dan aangeboden door het toeristenbureau van Borken.


Parochiebureau St. RemigiusPapenstegge
10 (ingang: Johanniterstraße 19)
46325 Borken+49
(0) 2861 924 440


Op de kaart

Provoost Kerk St. Remigius
Remigiusstraße 3
46325 Borken
Deutschland

Tel.: +49 (0)2861 92444 0
E-mail:
Website: www.remigius-borken.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.