Provoost Kerk St. Clemens

In een oogopslag

De Provoostkerk van St. Clemens maakt deel uit van het Telgte-drieluik, samen met de bedevaartskapel en de Relígio. Deze drie bezienswaardigheden behoren tot de bijzondere attracties van de historische oude stad. De laatgotische hallenkerk werd in de 16e eeuw gebouwd en is een van de herkenningspunten van de stad.

Informatie over de rondleiding

Een bezichtiging van de buitenkant van de proosdijkerk is te allen tijde mogelijk. De bezienswaardige bedevaartskerk bevindt zich ook in de onmiddellijke omgeving. De kerk wordt ook bezocht tijdens verschillende rondleidingen door de oude stad. Informatie is verkrijgbaar bij het VVV-kantoor.

Informatie over de geschiedenis

De huidige proosdijkerk werd in de 16e eeuw gebouwd. Het is een laatgotische hallenkerk van het Westfaalse type, die een oude romaanse kerk uit de 13e eeuw vervingtoen in 1522 met de bouw werd begonnen.Deze laatste was eerderverwoest in een grote stadsbrandrond1500.

Een bijzondere schat van de Provoostkerk is de 1623 hongerdoek. Het is te zien in het naburige museum RELiGIO en tentoongesteld in het naburige museum.

Op de kaart

Provoost Kerk St. Clemens
Kardinal-von-Galen-Platz
48291 Telgte
Deutschland

Tel.: +49 (0)2504 93 2310
E-mail:
Website: www.st-marien-telgte.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.