Prins-bisschop Kasteel Vreden

In een oogopslag

Het gebouw dat nu bekend staat als het "kasteel" is eigenlijk een barok herenhuis gebouwd in 1699. Tegenwoordig is het de zetel van het gemeentebestuur van Vreden. Niet ver weg ligt het charmante stadscentrum met het marktplein, de kult en het mooie stadspark.

Informatie over de rondleiding
  • In het voormalige kasteel is nu het stadhuis van de stad Vreden gevestigd.
  • Een rondleiding door de buitenkant is op elk moment mogelijk
Informatie over de geschiedenis

Het gebouw dat nu bekend staat als het "kasteel" is eigenlijk een barok herenhuis gebouwd in 1699 door de familie von Nahmen. Maar op deze plaats had echt een kasteel gestaan. Het werd in 1398 gebouwd door de bisschop van Münster, maar tegen het einde van de 16e eeuw was het al ernstig in verval geraakt.

Op oude tekeningen is te zien dat het kasteel in het noordoosten omgeven was door slotgrachten. Aan de kant van de stad was er een kleine dijk die gebruikt kon worden om van het kasteel naar de stad en terug te gaan. Een tweede poort leidde uit het kasteel naar het veld in het noorden. De bijbehorende brug bestond op dat moment niet meer; alleen de pijlers zijn op de tekening te zien.

Het door de familie von Nahmen gebouwde landhuis kwam in 1849 in het bezit van de prinsen van Salm-Salm. Het diende onder meer als woning voor de boswachter en hogere douanebeambten. Vanaf 1911 werd het gehuurd door de parochie van St. George voor de oprichting van een "kinderbewaarplaats en een ambachtsschool". Na 1921 werd het voor verschillende doeleinden gebruikt en het bleef tot 1960 in prinselijk bezit. Vandaag is het het gemeentehuis van de gemeente Vreden.

Op de kaart

Prins-bisschop Kasteel Vreden
Burgstraße 14
48691 Vreden
Deutschland

Tel.: +49 (0)2564 3030
E-mail:
Website: www.vreden.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.