Parochiekerk van St. George

In een oogopslag

Met haar voltooiing in 1954 is de Sint-Joriskerk in Vreden een betrekkelijk jong kerkgebouw. Maar het kijkt terug op een verleden vol geschiedenis. Archeologische opgravingen op de plaats van de huidige kerk bevestigden zes voorgangers. De oudste stichting dateert waarschijnlijk uit het jaar 820. Naast de St. Joriskerk staat de St. Filizitas collegiale kerk.

Informatie over de geschiedenis

De huidige parochiekerk van St. George werd gebouwd in 1954. Het is dus echt niet een van de oudste kerkgebouwen. Maar de kerk van St. George staat op een belangrijke, historisch belangrijke grond. Toen de vorige kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog bij een bombardement werd verwoest, werden tussen 1949en 1951 archeologische opgravingen verricht om de historische achtergrond van de plaats nauwkeuriger te kunnen interpreteren.

Tijdens de opgraving en bij een vervolgopgraving van 2001 tot 2003 werden sporen gevonden van zes voorgangers van kerken. De oudste stichting dateert uit het jaar 820.

Eveneens in de negende eeuw werd het naburige vrouwenklooster gebouwd. Dit suggereert dat er altijd twee kerken op deze plaats hebben gestaan. Een voor de abdijdames en een voor de bevolking.

In de crypte van de Sint-Joriskerk zijn de resultaten van de archeologische opgravingen te zien op een oppervlakte van ongeveer 250 vierkante meter.de resultaten van de archeologische opgravingen kunnen worden bekeken.

Informatie over de rondleiding
  • De resultaten van de archeologische opgravingen zijn te bezichtigen in de crypte van de St. George's kerk.
  • Een bezoek of rondleiding moet tijdig worden aangevraagd bij het parochiebureau of bij de dienst stadsmarketing.
  • Een rondleiding door de buitenkant is te allen tijde mogelijk.

Op de kaart

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.