Oude watermolen

In een oogopslag

Sinds 1748 staat er in het centrum van Ladbergen een watermolen direct aan de Mühlenbach. Aanvankelijk werd een kleinere molen gebouwd aan de zuidkant van de beek, en later een grotere aan de noordkant. Typisch voor Ladbergen werden de molens gebouwd als vakwerkgebouwen. Een prachtig fotomotief en een heerlijke plek voor een pauze op een fietstocht of tijdens een wandeling.

Informatie over de rondleiding

De Oude Watermolen kan alleen worden bezocht vanaf de kant van de weg.

Informatie over de geschiedenis

De kleine molen in het zuiden van de Mühlenbach werd in 1748 gebouwd en wordt ook wel de oude "Lütke" of Frenking'sche Mühle genoemd. Het was oorspronkelijk gebouwd als een Pruisische belastingmolen. Tot de eeuwwisseling deed het dienst als maalderij, daarna als wagenmakerij. Tegenwoordig wordt het gebruikt als vakantiehuis.

Het noordelijke deel van de molen is veel nieuwer en werd in 1890 gebouwd ter vervanging van de oude molen. Het heeft al een turbine-aandrijving en was tot de jaren 1950 in bedrijf.

Op de kaart

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.