Openluchtpodium Greven-Reckenfeld

In een oogopslag

Het openluchtpodium bevindt zich aan de rand van Reckenfeld in een rustig stukje bos. Maar in de zomer komt de Waldbühne tot leven en betovert alle bezoekers. Van komedie tot tragedie - de amateuracteurs tonen elke zomer hun kunnen in adembenemende toneelstukken. Naast de spectaculaire avondvoorstellingen brengen de leden van het openluchttoneel ook regelmatig spannende familievoorstellingen.

Geschiedenis

De amateurtoneelgroep voerde het toneelstuk"Het Woudhuis" op in 1947. Het volgende jaar zou De Gelaarsde Kat worden opgevoerd. Het podium was daarvoor echter te klein en zo werd het idee van een openluchttoneel geboren. Sindsdien zijn er elk jaar meer optredens geweest.

Het eerste openluchttheater werd in 1953 geopend in het huis "Marienfeld". In 1961 verhuisde het toneel naar Hof Leißing, waar het zich nu nog steeds bevindt.
In 1976 werd de "Münsterländische Freilichtbühne Greven-Reckenfeld e.V." officieel opgericht. 21 jaar later kon de vereniging het terrein als haar eigen eigendom verwerven. In 2011 werden de herinrichting van de gasteningang en de bouw van het nieuwe kantoor voltooid.

Op de kaart

Openluchtpodium Greven-Reckenfeld
Zur Freilichbühne 36
48268 Greven
Deutschland

Tel.: +49 (0)2575 1566
E-mail:
Website: www.reckenfeld-freilichtbuehne.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.