Noordrijn-Westfalense staatsstudio

In een oogopslag

Duizenden toeschouwers bezoeken jaarlijks de stoeterij van Nordrhein-Westfalen, want hier vinden de internationaal gerenommeerde evenementen zoals de "Warendorfer Hengstparaden" en de "Symphonie der Hengste" plaats. Maar de stoeterij is niet alleen indrukwekkend als locatie voor deze gerenommeerde evenementen: een succesvolle fokkerij is een van de topprioriteiten. Met een geschiedenis van bijna 200 jaar kan de Staatsstoeterij bogen op een grote ervaring die het mogelijk maakt paardenfokkers te voorzien van kwalitatief hoogstaande en genetisch interessante hengsten.

Het centrum van de Duitse beroepspaardrijkskunde is met de Duitse rijschool aangesloten bij de Staatsstoeterij Nordrhein-Westfalen en is gevestigd in Warendorf.

Informatie over de rondleiding

Een rondleiding in de buitenruimte is te allen tijde mogelijk zonder inschrijving.

Een bezichtiging van de stallen is mogelijk tijdens de aangegeven openingstijden, ook zonder inschrijving.

De stad Warendorf biedt interessante rondleidingen door het terrein en de stallen van de staatsstoeterij Nordrhein-Westfalen, waarbij veel interessante informatie wordt gegeven over de bijna 200-jarige geschiedenis van de stoeterij zelf, maar ook over de fokkerij en de bijzonderheden van de boerderij en de hengsten.

De rondleidingen in de stoeterij vinden plaats op aanvraag. Informatie is hier beschikbaar:

Toeristische Informatie

Emsstr. 4

48231 Warendorf

Tel.: 02581 545454

tourismus@warendorf.de

Informatie over de geschiedenis

De geschiedenis van de Noordrijn-Westfaalse Staatsstoeterij gaat terug tot 1732, toen koning Frederik Willem I het Pruisische Staatsstoeterijbestuur oprichtte om fokhengsten tegen een laag dekgeld ter beschikking te stellen van veldheren. In 1826 werd de Staatsstoeterij opgericht volgens dezelfde richtlijnen. In de daaropvolgende jaren werden de foksuccessen verbeterd en de faciliteiten uitgebreid. Na het einde van de oorlog werd het eigendom van de deelstaat Noordrijn-Westfalen en tegenwoordig is het toegewezen aan het Ministerie voor Milieu, Landbouw, Natuurbehoud en Consumentenbescherming van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. In 1968 kwamen in Warendorf met de oprichting van de Duitse Rijschool, een instelling die uniek is in haar soort, de gebieden van de paardenfokkerij en de opleiding van paard en ruiter samen. Ongeveer 90 actieve dekhengsten worden gehouden in de stallen van de stoeterij, die beschermd zijn als historisch monument. In totaal biedt de staatsstoeterij plaats aan 160 paarden op een terrein van acht hectare.

Op de kaart

Noordrijn-Westfalense staatsstudio
Sassenberger Straße 11
48231 Warendorf
Deutschland

Tel.: +49 (0)2581 63690
Fax: +49 (0)2581 636950
E-mail:
Website: www.landgestuet.nrw.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.