Nieuwe kerken

In een oogopslag

De levendige gemeente Neuenkirchen staat bekend om de indrukwekkende parochiekerk St. Anna. Met zijn gevarieerde culturele programma en talrijke mogelijkheden om te sporten en van de natuur te genieten, trekt de stad veel gasten aan.

Geschiedenis

Neuenkirchen werd voor het eerst genoemd in een document uit 1247 na Christus. De eerste sporen in de vorm van bijlen en urnen van een bevolking die teruggaat tot 3000 v. Chr. zijn uit deze tijd.

Neuenkirchen kreeg zijn naam toen bisschop Ludolf besloot een nieuwe kerk te bouwen in de boerengemeenschap aldaar, waardoor de naam Neuenkirchen ontstond.

Tijdens de reformatie bereikten de wederdopers Neuenkirchen. Volgens een verslag van de Droste van het ambt Rheine-Bevergern was er in 1537 een volledig gevestigde doopsgezinde gemeente.

In 1587 overvielen Spaanse soldaten de parochie. Zij profiteerden van de ligging van Neuenkirchen aan de grens tijdens de oorlog tegen Nederland. In 1590 plunderden de Spanjaarden opnieuw de stad, die ook tijdens de Dertigjarige Oorlog veel ontberingen en leed te verduren kreeg.

De economische bloei begon in 1731 met de bouw van het havenstation Clemensdorf aan het Max Clemenskanaal in Münster. Later raakte het kanaal in verval.

Het tijdperk van de textielindustrie in Neuenkirchen begon met de eerste mechanische weverij in 1858. De bouw van andere weverijen volgde.

In 1899 werd de kerk van St. Anna gebouwd in neoromaanse stijl. Tegenwoordig geldt het als het oriëntatiepunt van Neuenkirchen.

Op de kaart

Nieuwe kerken
Kirchplatz 1
48485 Neuenkirchen
Deutschland

Tel.: +49 (0) 5973 5454
E-mail:
Website: www.neuenkirchen.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.