Natuurpark Hohe Mark | Westmünsterland

In een oogopslag

In het zuidwesten van het Münsterland, begrensd door de Nederrijn en het Ruhrgebied, ligt het natuurpark Hohe Mark. De Hohe Mark is een klein, uit de ijstijd stammend heuvelgebied en gaf het natuurpark zijn naam. Dit beboste heuvellandschap is een van de grootste aaneengesloten beboste gebieden ten noorden van het Ruhrgebied. Het gehele natuurpark beslaat een oppervlakte van 1977,81 vierkante kilometer.

Het natuurpark bestaat uit zeer verschillende landschappen en biedt daarom een grote verscheidenheid aan bezoekers. Het parklandschap van het Münsterland met zijn weiden, hagen en boomgroepen wordt gecompleteerd door unieke heide- en veengebieden. Naast de grote bosgebieden is het vooral het water dat het landschap bepaalt. Meren, rivieren, beken en uiterwaarden geven in belangrijke mate vorm aan het natuurpark en bieden een habitat aan talrijke diersoorten.

Op de kaart

Natuurpark Hohe Mark | Westmünsterland
Hagenwiese 40
46348 Raesfeld
Deutschland

Tel.: +49 (0)2865 60910
Fax: 02865 609129
E-mail:
Website: naturpark-hohe-mark.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.