Natte driehoek

In een oogopslag

De Natte Driehoek verbindt het Mittellandkanaal met het Dortmund-Eemskanaal bij Bergeshövede. Het is een belangrijk knooppunt voor de binnenvaart en is ook bekend als een populaire bestemming voor toeristen. Met zijn rode uitkijkpaviljoen en gedenksteen is de Rode Driehoek een mooie halte op een fiets- of wandeltocht door Münsterland.

Geschiedenis

De Nasse Dreieck werd in 1916 gebouwd in de wijk Bergeshövede in Hörstel. Het was de bedoeling het pas aangelegde Mittellandkanaal te verbinden met het Dortmund-Eemskanaal, dat in 1899 door keizer Wilhelm II in gebruik was genomen. En zo gebeurde het. Na negen jaar bouwen werd het traject Bevergern-Minden in 1915 geopend en het traject Minden-Hanover het jaar daarop.

De Nasse Dreieck ontwikkelde zich in de daaropvolgende jaren verder met een sluis en verschillende bruggen. Restaurants en andere bedrijven volgden. Vandaag de dag getuigen alleen de haven en een bunkerstation hier nog van. De opkomst van gemotoriseerde zelfvarende boten nam af en de sleepvaart in de kanalen werd gestaakt.

Daarom ligt de Natte Driehoek vandaag in idyllische rust. Met het overdekte uitkijkpunt "Red Box" bij de Natte Driehoek, is er niettemin veel te ontdekken op uw eigen fiets- of wandeltocht.

Op de kaart

Natte driehoek
Am Hafen 15
48477 Hörstel
Deutschland

Tel.: +49 (0) 5454 9111 12
E-mail:
Website: hoerstel.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.