© Kulturbüro LK Osnabrück

Museum im Kloster

In een oogopslag

Regionaal historisch en cultuurhistorisch museum van de regio Osnabrück Nordland.

De permanente tentoonstelling toont drie centrale tijdperken van de regio, gebaseerd op de geschiedenis van het gebruik van het museumgebouw: Klooster (13e tot 18e eeuw), kantoor en districtsadministratie (19e eeuw) en museum (20e eeuw). Bovendien wordt het aanbod gecompleteerd door een klein café en een multifunctionele evenementenzaal in het museum. Er zullen ook regelmatig speciale tentoonstellingen zijn.

Het kloostergebouw St. Marien in Bersenbrück is sinds 1231 een centraal punt in de regio Bersenbrück. Meer dan 550 jaar diende het als een machtig klooster waar adellijke koorvrouwen in armoede en gehoorzaamheid leefden. Als "Huis nr. 1" in het ambt en het district Bersenbrück woonden en functioneerden de deurwaarders vanaf het einde van de 18e eeuw in het voormalige klooster en bepaalden van daaruit het lot van de regio tot 1912, toen ze naar een nieuw districtshuis verhuisden. In 1924 vond het streekmuseum een waardig onderkomen in de voormalige binnenvleugel van de abt van het klooster.
Bijna 100 jaar later, in oktober 2018, ontwaakt het museum na een uitgebreide renovatie en herinrichting tot nieuw leven als historisch museum van het oude stadsdeel Bersenbrück. Spannende historische zalen bieden talrijke mogelijkheden voor gevarieerd gebruik voor evenementen en vergaderingen - een klein café nodigt uit tot verpozen. De nieuwe permanente tentoonstelling vertelt de bewogen geschiedenis van de regio van het oude district Bersenbrück van 1231 tot 1924, waarbij de bezoekers worden begeleid door drie centrale figuren uit de regionale geschiedenis. Aantrekkelijke speciale tentoonstellingen op de verbouwde zolder vergroten de thematische diversiteit van het museum.

Op de kaart

Museum im Kloster
Stiftshof 4
49593 Bersenbrück
Deutschland

Tel.: +49 5439 / 441
E-mail:
Website: www.museum-im-kloster.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.