© Modell Karbonwald (c) SchielProjektgesellschaft

Museum am Schölerberg, Natur und Umwelt · Planetarium

In een oogopslag

Het Museum am Schölerberg - bemiddelaar tussen mens en natuur

Het Museum am Schölerberg, dat tegen 2023 volledig zal zijn heringericht, biedt een unieke combinatie van natuurhistorisch museum, milieu-educatiecentrum en planetarium. In de permanente tentoonstelling volg je de ontwikkeling van het leven - van het ontstaan van onze planeet tot duurzame leefmodellen van de toekomst. Naast een levensecht oerbos, zoals dat 300 miljoen jaar geleden in deze streek bestond, wachten u vijf themagebieden: Astronomie, Water, Bos, Open Land en Stedelijk Leven. Je kunt de uitvoerig nagebouwde habitats in het echt verkennen met je ogen, oren en handen of virtueel met een VR-bril. Ook opgenomen is de Sigillaria, de wortel van een zeehondenboom, een van de grootste plantenfossielen ter wereld. Het werd gevonden op de Piesberg in 1886, is ongeveer 307 miljoen jaar oud en een van de grootste schatten van het museum. De museumtuin is ideaal voor natuurobservatie, picknicken of gewoon lekker luieren.
 
U kunt het planetarium onafhankelijk van het museum bezoeken. Het is uitgerust met moderne 360° full-dome technologie en een projectiescherm van 100 vierkante meter. Het planetarium biedt een gevarieerd programma, van klassieke sterrenvoorstellingen tot kleurrijke kinder- en muziekshows en informatieve lezingen van deskundigen.
 
NIEUW: Na meer dan 30 jaar krijgt het museum momenteel een nieuwe permanente tentoonstelling. Daarom is het museum gesloten tot de heropening in april 2023 wegens uitgebreide renovatiewerkzaamheden. Het planetarium en het milieu-educatiecentrum blijven open.

Op de kaart

Museum am Schölerberg, Natur und Umwelt · Planetarium · Umweltbildungszentrum
Klaus-Strick-Weg 10
49082 Osnabrück - Schölerberg
Deutschland

Tel.: +49 541 / 323 - 7000
E-mail:
Website: www.museum-am-schoelerberg.de

Contactpersoon

Frau Lisa Heyn
Klaus-Strick-Weg 10
49082 Osnabrück

Tel.: +49 541 / 323 - 7000
E-mail:
Website: www.museum-am-schoelerberg.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.