Münster

In een oogopslag

In 1648 werd hier in de Vredezaal van het historische stadhuis Europese geschiedenis geschreven met de Vrede van Westfalen en in 1773 werd de eerste universiteit in Westfalen gesticht. Vandaag de dag zorgen zo'n 60.000 studenten voor veel studentikoze flair te midden van de historische achtergrond.

De traditie van Münster als Hanzestad laat zich op de Prinzipalmarkt van haar beste kant zien. De patriciërshuizen staan hier dicht bij elkaar, hun gevels vormen een prachtig silhouet. Elegante winkels nodigen uit tot flaneren onder de middeleeuwse arcades en een paar stappen verder, in de schaduw van de St. Paul's Cathedral, vindt elke woensdag en zaterdag een van de mooiste weekmarkten van Europa plaats.

Cultuur in al haar facetten wordt geboden door 30 musea, bijvoorbeeld het Pablo Picasso Kunstmuseum, het Museum voor Lakwerkkunst, de Schatkamer van de Kathedraal of de Tentoonstellingshal voor Hedendaagse Kunst aan de haven. Ook buiten komen kunstliefhebbers in Münster aan hun trekken: 61 sculpturen als getuigen van de internationale "Sculpturen-Projekte" nodigen uit tot een gesprek over hedendaagse kunst.

Kunst en architectuur worden omlijst door veel groen. Uniek is bijvoorbeeld de promenade als groene ring voor fietsers en voetgangers die rond de oude stad langs verschillende bezienswaardigheden voert: van het barokke stadspaleis tot de Zwinger en het Aasee-meer met zijn vele recreatiemogelijkheden. De idyllische groene ruimten rond het stadsmeer van Münster werden onlangs uitgeroepen tot het mooiste park van Europa. En in de fietshoofdstad van Duitsland is de beste manier om dit alles te ervaren, natuurlijk door te trappen.

De gastronomie van Münster zorgt voor aangename momenten en biedt voor elk wat wils, van Westfaalse specialiteiten in het Kuhviertel tot trendy eethuisjes aan de Kreativkai en restaurants met een Alster ambiance aan de Aaseeterrassen.

Geen wonder dat Münster een van de "Historische hoogtepunten van Duitsland" is en wordt beschouwd als een uitstekende plaats om te wonen.

Op de kaart

Münster
Prinzipalmarkt 10
48143 Münster
Deutschland

Tel.: +49 (0)251 4922710
E-mail:
Website: www.tourismus.muenster.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.