Mill at the Emstor

In een oogopslag

De kleine molen aan de Ems herinnert nog aan de vroegere graanmolens uit de 19e eeuw! De molen vormt de ingang van het plaatselijke recreatiegebied Dümmert Park. Tegenwoordig herbergt het markante gebouw de jeugdclub en een praktijk voor kaakchirurgie.

Informatie over de rondleiding

De molen van Emstor kan alleen van buitenaf worden bezocht. Vanuit het Dümmert-park hebt u een prachtig uitzicht op de molen en de vistrap.

Informatie over de geschiedenis

De huidige molen dateert oorspronkelijk uit het jaar 102 en werd in de jaren 1920 nogmaals uitgebreid met een bijgebouw. Voorheen stonden er twee graanmolens uit een eerdere eeuw bij de Emstor, één aan elke kant. Deze konden niet worden behouden wegens bouwvalligheid en een brand. De molen bij de Emstor werd nog tot 1956 als handmolen gebruikt. Tegenwoordig zijn in het gebouw aan de Ems een jeugdclub en een praktijk voor kaakchirurgie gevestigd.

Op de kaart

Mill at the Emstor
Emstor
48291 Telgte
Deutschland

Tel.: +49 (0)2504 690100
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.