Mettingen

In een oogopslag

Mettingen is een door de staat erkende badplaats en ligt op de noordelijke helling van het Teutoburger Woud. Veel dingen in Mettingen herinneren nog aan de tradities van lang vervlogen tijden. In de 17e en 18e eeuw woonden in Mettingen Westfaalse rondtrekkende kooplieden - de Tüötten of Tödden. Zij handelden in linnen tot ver buiten de grenzen van de stad en bepaalden zo de geschiedenis van een hele regio. De oude vakwerkhuizen in Mettingen herinneren nog aan de welvaart van die tijd. Bezoekers kunnen in het Tüöttenmuseum meer te weten komen over de spannende verhalen uit het leven van de rondtrekkende kooplieden.

Cultureel gezien heeft Mettingen veel te bieden: Vijf musea wachten erop ontdekt te worden. Maar ook het landschap is een bezoek waard. In het zuiden van Mettingen vindt u het Teutoburger Woud en de Noord-Duitse Laagvlakte - perfecte omstandigheden om te wandelen en te fietsen.

Op de kaart

Mettingen
Markt 1
49497 Mettingen
Deutschland

Tel.: +49 (0)5452 5213
E-mail:
Website: www.mettingen-tourismus.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.