Metelen

In een oogopslag

Metelen betekent aankomen en je goed voelen. Hier kunnen gasten nog steeds het Münsterlandse dorpsleven voelen en genieten van de rust en schoonheid van het parklandschap van Münsterland. De Metelener Heide, een paradijs van beschermde bos- en landschapsgebieden en de paden langs de Vechte nodigen uit tot ontspanning en beleving. Het vlakke groene landschap leent zich uitstekend voor fietstochten, lange wandelingen of zelfs paardrijden.

Het historische centrum van Metelen is het klooster dat in 889 werd gesticht. Ook vandaag nog kunt u het klooster en de collegiale kerk bewonderen tijdens een wandeling door de stad. De oude watermolen direct aan de rivier de Vechte, die door de stad kronkelt, is ook de moeite waard. Tegenwoordig herbergt het historische gebouw de molen en het zagerijmuseum met een interessante tentoonstelling en historische voorwerpen. Andere culturele schatten en musea wachten erop ontdekt te worden. Gezinnen met kinderen komen ook aan hun trekken in de dino dierentuin of bij het spelen van minigolf.

Metelen is een geweldige plek, weg van de drukte en biedt heerlijke mogelijkheden voor een ontspannen verblijf. Metelen is ook een ideaal vertrekpunt voor uitstapjes naar het Münsterland of het nabijgelegen Nederland.

Op de kaart

Metelen
Sendplatz 18
48629 Metelen
Deutschland

Tel.: +49 (0)2556 8934
Fax: +49 (0)2556 8911
E-mail:
Website: www.metelen.de

Contactpersoon

Heike Segeler

Tel.: 02556/89-34
Fax: 02556/8911
E-mail:
Website: www.metelen.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.