Megalithische graftombe Lengerich

In een oogopslag

De megalithische graftombe in Wechte, een stadsdeel van Lengerich, is ongeveer 4.500 jaar oud en biedt de mogelijkheid om zich onder te dompelen in de vroege geschiedenis van de streek. De megalithische graftombe werd in 1927 ontdekt en gedeeltelijk gereconstrueerd en geeft inzicht in de begraafcultuur van de mensen in de jongere steentijd.

De megalithische graftombe maakt deel uit van de Lengerich-audio-ervaring. Informatie over de megalithische graftombe kan gemakkelijk worden geraadpleegd via een QR-code op een mobiele telefoon. Een plaats met een rijke geschiedenis die zich uitstekend leent voor een tussenstop tijdens een fietstocht.

Informatie over de rondleiding

De megalithische graftombe is het hele jaar door vrij toegankelijk.

Informatie over de geschiedenis

In 1927 werd het megalithische graf ontdekt in de wijk Wechte in Lengerich. Het graf, dat ongeveer 4.500 jaar oud is, werd gedurende een lange periode gebruikt voor het begraven van leden van een uitgebreide familie. Het megalithische graf is gedeeltelijk gereconstrueerd en vertoont nu twee rijen grillige blokken die in de jongere steentijd met droogsteenmetselwerk werden opgevuld. Stenen en keien bedekten de hele plek, waardoor een echte grafkamer ontstond.

Bij de ontdekking van de graftombe werd enkele meters verderop een kleinere tweede tombe gevonden, die op basis van een levendige reconstructie in de grote tombe werd geïntegreerd.

Vandaag biedt de megalithische graftombe boeiende inzichten in de begrafeniscultuur van de jongere steentijd.

Op de kaart

Megalithische graftombe Lengerich
An der Papiermühle 12
49525 Lengerich
Deutschland

Tel.: +49 (0)5481 82422
E-mail:
Website: www.lengerich.de/freizeit-tourismus/sehenswuerdigkeiten

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.