Lüdinghausen

In een oogopslag

Lüdinghausen is de stad van de waterburchten. Burg Vischering en Burg Lüdinghausen zijn waarschijnlijk de bekendste kastelen in Lüdinghausen. Haus Kakesbeck en Haus Visbeck liggen ook niet ver van het stadscentrum.

Lüdinghausen is een must voor mensen met een zwak voor historische gebouwen. Niet minder dan drie prachtige kastelen domineren het stadsbeeld: Schloss Vischering, waarschijnlijk de meest typische waterburcht in het Münsterland, en de kastelen Kakesbeck en Lüdinghausen.

Het symbool van de stad is de waterburcht Vischering met zijn levendige binnenplaats en het museum Münsterland. Talrijke wandelpaden leiden rond het kasteel en tonen de vele facetten van de oude muren. Niet ver weg en op loopafstand ligt het kleine stadscentrum van Lüdinghausen en het renaissancekasteel van Lüdinghausen.

Een bezoek aan Lüdinghausen mag niet compleet zijn zonder een omweg naar het rozendorp Seppenrade. In de lente verandert het dorp Seppenrade in een indrukwekkende en romantische zee van bloesems. 600 geurige soorten bloeien in de rozentuin op 18.750 vierkante meter groene grond.

Vooral de goede fietspaden van het Münsterlandse fietspadennet maken van Lüdinghausen een ideaal uitgangspunt voor afwisselende fietstochten.

Op de kaart

Lüdinghausen
Markt 5
59348 Lüdinghausen
Deutschland

Tel.: +49 (0)2591 78008
E-mail:
Website: www.lhmarketing.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.