Ludgerus Kathedraal

In een oogopslag

De Ludgeruskathedraal torent boven de daken van Billerbeck uit en is al van verre zichtbaar. Het gebouw uit 1898 is niet alleen het herkenningspunt van de stad, maar ook het vertrekpunt voor talrijke fietstochten.

De 100 meter hoge torens van de kathedraal zijn al lang het herkenningspunt van Billerbeck. Ze staan in het centrum van de stad, zijn al van ver zichtbaar en vestigen de reputatie van Billerbeck als kathedraalstad. Het machtige bouwwerk werd tussen 1892 en 1898 gebouwd en is een van de opmerkelijkste gebedshuizen van de regio.

De machtige kerk werd genoemd naar de heilige Ludgerus, die op deze plaats stierf tijdens een missiereis. In de zuidelijke toren bevindt zich de dodenkapel van de eerste bisschop van Münster. Bijzonder opmerkelijk zijn de vensterbeglazing en het Ludgerusorgel, ingewijd in 2014.

Bezoek

De Ludgeruskathedraal kan tijdens de openingsuren worden bezocht. In verband met kerkdiensten, concerten en festiviteiten kan de toegankelijkheid beperkt zijn.

Op de kaart

Ludgerus Kathedraal
Domgasse 1
48727 Billerbeck
Deutschland

E-mail:
Website: www.domsite-billerbeck.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.