Longinusturm

In een oogopslag

De Longinusturm in Nottuln is waarschijnlijk het hoogste punt van Münsterland.

Waarschijnlijk het hoogste punt in het verder vrij vlakke Münsterland! Op de Westerberg (186,2 meter boven de zeespiegel), midden in de Münsterlandse Baumberge, staat de 32 meter hoge Longinusturm. Het is het herkenningspunt van de regio en een populaire bestemming voor excursies. Ongeacht de tijd van het jaar, het uitzicht vanaf het bezoekersplatform over de regio is uniek. Er is een café in de toren zelf. De toren biedt een prachtig uitzicht en een goede gelegenheid om te ontspannen met een koffiepauze. Of na een wandeling of een fietstocht door het prachtige Baumbergebergte.

Informatie over de rondleiding
  • Een rondleiding in de toren is alleen mogelijk tijdens de openingsuren van het café.
  • Bezoeken buiten de openingstijden zijn alleen mogelijk op aanvraag.
  • Een rondleiding van buitenaf kan op elk moment plaatsvinden.
Informatie over de geschiedenis

Het herkenningspunt van de Baumberge, de Longinusturm, werd tussen 1897 en 1901 gebouwd door de Baumbergevereniging. Het werd genoemd naar de initiatiefnemer van de bouw, de eerste voorzitter, Dr Fritz Westhoff. Tot op de dag van vandaag heeft de Longinusturm vele functies gehad, hetzij als luchtobservatiepost in de Eerste Wereldoorlog, voor het militaire radioverkeer in de Tweede Wereldoorlog of later als telecommunicatiecentrum voor de Duitse Bondspost. Het massieve gebouw staat sinds 1901 op de monumentenlijst. Het werd echter vooral bekend als pionier van de eerste televisieontvangst in West-Duitsland in de jaren vijftig. Sinds 1995 wordt de toren voornamelijk gebruikt als café. Het nabijgelegen station WDR verzorgt sinds 1959 televisie-uitzendingen.

Op de kaart

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.