Loburg House

In een oogopslag

Aan de rand van Coesfeld ligt de kleine romantische adellijke residentie Haus Loburg. Het herenhuis werd tussen 1550 en 1560 gebouwd en is omgeven door een gracht. In 1945 werd het landgoed bijna volledig verwoest bij een bombardement en herbouwd als een bakstenen gebouw van twee verdiepingen in renaissancestijl.

Informatie over de geschiedenis

Haus Loburg is een oude adellijke residentie omgeven door een gracht, waarvan de wortels waarschijnlijk teruggaan tot de tijd van Karel de Grote. Het landhuis werd tussen 1550 en 1560 gebouwd door de Westfaalse adellijke familie von Graes en bleef meer dan drie eeuwen in hun bezit. In 1912 kocht prins Alfred zu Salm-Salm het huis voor zijn zoon Franz Prinz zu Salm-Salm en diens echtgenote Maria Anna Freiin von und zu Dalberg. Hun nakomelingen wonen hier nog steeds.

Op 10 maart 1945 was Haus Loburg het doelwit van een bombardement dat het gebouw, dat toen als ziekenhuis werd gebruikt, zwaar beschadigde. Van het landhuis bleef alleen een deel van de kelder van de volledig verwoeste westelijke vleugel over. Het dak van het keldergewelf wordt nu gebruikt als terras. De Loburg kapel was de enige volledig intacte kamer in het landhuis. Tussen 1946 en 1949 werd de poortvleugel herbouwd in renaissancestijl als een bakstenen gebouw van twee verdiepingen met ashlar integratie en een trapgevel.

Tegenwoordig bezit Haus Loburg ongeveer 80 hectare velden en weiden, die worden gebruikt voor het verbouwen van groenten en granen en voor het houden van vee. Elk jaar op de derde zondag van de advent vindt hier de zogenaamde "Loburger Vielerlei" plaats, waar kunstvoorwerpen, sieraden, op de boerderij geteelde groenten, wijnen en wilde producten worden verkocht. Alleen op deze dag is het landgoed open voor het publiek. Voor de liefhebbers is er echter een uitzondering: de stad Coesfeld heeft een bijkantoor van haar burgerlijke stand in Haus Loburg geopend.

Informatie over de rondleiding
  • Loburg House is privé-bezit en kan niet worden bezocht.
  • Er is visueel contact met Haus Loburg vanaf de kant van de weg.
  • Haus Loburg kan worden gebruikt voor burgerlijke huwelijken.

Op de kaart

Loburg House
Sirksfeld 1
48653 Coesfeld
Deutschland

Tel.: +49 (0)2541 9391017
E-mail:
Website: www.coesfeld.de/tourismus/sehenswuerdigkeiten

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.