Lippetal

In een oogopslag

De gemeente Lippetal bestaat uit in totaal elf stadsdelen, waarvan Herzfeld het grootste is. In het nabijgelegen Hovestadt bevindt zich de historische waterburcht Hovestadt en een groot deel van het gemeentebestuur. De indrukwekkende waterburcht Haus Assen ligt in de wijk Lippborg.

Geografisch gezien ligt Lippetal in het district Soest. Ten zuiden van de Lippe ligt het Lippetal aan de noordelijke rand van de Soester Börde en ten noorden van de rivier in het Münsterland. Niet alleen geografisch kan het Lippetal worden onderverdeeld in het Münsterland en de Soester Börde, maar ook landschappelijk vallen de typische verschillen van de streken onmiddellijk op. In het Münsterland wordt het landschap gedomineerd door boerderijen gelegen tussen akkers, weiden en bossen - het parklandschap Münsterland.

Ten zuiden van de Lippe, in de Soester Börde, is de bebouwde kom grotendeels gegroepeerd in dorpen. Dankzij de kenmerkende ligging en het bijzondere landschap vormt het Lippe-dal een mooie verbinding tussen de Soester Börde en het Münsterland en is daarom ook zeer geliefd bij gasten.

Op de kaart

Lippetal
Bahnhofstr. 1
59510 Lippetal
Deutschland

Tel.: +49 (0) 2923 980228
Fax: 02923980232
E-mail:
Website: www.lippetal.de

Contactpersoon

Heike Ullmann

Tel.: +49 (0) 29239 80228
Fax: 02923980232
E-mail:
Website: www.lippetal.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.