Lengerich

In een oogopslag

Lengerich is een gemeente in het noordelijke Münsterland en bekoort door zijn ligging aan het Teutoburgerwoud en de historische oude binnenstad.

Kunst en cultuur, maar ook een groot stuk natuur - zo presenteert Lengerich zich op het "zonneterras van het Teutoburger Woud". Frisse weiden en velden, diepgroene bossen en verre uitzichten op zowel het Münsterland als de regio Osnabrück. Winkels, cafés en restaurants nodigen uit tot een wandeling door het stadscentrum. Zwemmen in het zwemmeer, wandelen door het generatepark of een ritje met de stoomlocomotief: spannende activiteiten worden hier aangeboden.

De eerste sporen van nederzettingen in het gebied rond Lengerich dateren uit de tijd tussen 2500 en 2000 v. Chr. In de districten Wechte, Exterheide en Hohne zijn naast de resten van grote stenen graven urnen en sporen van vroegere nederzettingen gevonden.

Het landschap in Lengerich biedt een indrukwekkende afwisseling voor lange wandelingen, korte wandelingen en afwisselende fietstochten. Van de bergketen van het Teutoburger Woud via stilgelegde en actieve steengroeven met een rijke flora en fauna tot het typische parklandschap van het Münsterland. Puur genieten van de natuur. Op de wandel- en fietspaden in Lengerich kunnen bezoekers de heggenstructuren van het Münsterland afwisselen met soortenrijke vochtige weiden. Wie de hoogte in wil, kan vanaf de kam van het Teutoburgerwoud genieten van een indrukwekkend uitzicht op de vlakten van het Münsterland in het zuiden en de heuvelachtige regio Osnabrück in het noorden.

Op de kaart

Lengerich
Rathausplatz
49525 Lengerich
Deutschland

Tel.: 05481339110
Fax: 05481339119
E-mail:
Website: www.lengerich.de

Contactpersoon

Anne Gildehaus

Tel.: 05481339112
Fax: 05481339119
E-mail:
Website: www.lengerich.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.