Kreutzmanns Molen

In een oogopslag

Kreutzmanns Mühle in Werlte

In de jaren negentig heeft de toegewijde molenvereniging de molen van Kreutzmann zo goed kunnen restaureren dat hij weer in zijn oorspronkelijke staat van 1881 werd hersteld. Dat was veel werk, want na een brand in 1920 werd de stellingmolen omgebouwd om op stoom te draaien. Door aanzienlijke oorlogsschade liet de molenaar na 1945 alleen nog een elektrische maalderij in de overgebleven molenstomp draaien, en in 1989 dreigde de definitieve sloop. Maar zoals al eerder vermeld: Vandaag heeft de molen weer een staart en wieken, twee maalinrichtingen, een graanreiniger, een menginstallatie, een dubbele walsenmolen, een zakkenlift, een rosmolen en een houten kraan.
 
De molen is van april tot oktober elke zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur in bedrijf en kan dan worden bezocht. Bovendien zijn bezoeken op afspraak mogelijk.

änders historische Geräte des Müllerhandwerks ausgestellt.

Op de kaart

Kreutzmanns Molen
Kirchstraße 24
49757 Werlte
Deutschland

Tel.: 05951 2893
E-mail:
Website: www.heimatverein-werlte.de/kreutzmanns_muehle.htm

Contactpersoon

Herr Josef Hensen
Nordweg 4
49757 Werlte

Tel.: +49 5951 / 2586

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.