Kock's molen

In een oogopslag

Kock's Mühle is een voormalige graanmolen die in 1808 in bedrijf werd genomen. Oorspronkelijk stonden er twee molens op de plaats aan de Bever, een graanmolen en een schraagmolen. Vandaag blijft alleen de rijkelijk gerestaureerde graanmolen over.

De molen is sinds het midden van de 20e eeuw particulier bezit en bewoond. Toch is het een mooie blikvanger voor fietsers en wandelaars langs de Bever. Sinds 1966 is in het pakhuis van de molen een koetsenmuseum gevestigd.

Informatie over de rondleiding
  • De molen is particulier eigendom en wordt bewoond. Het is niet mogelijk om het interieur te bezoeken.
  • Er is visueel contact met de molen van buitenaf. Het kan van een afstand worden bezocht.
  • Het koetsenmuseum in het pakhuis van de molen is momenteel gesloten.
Informatie over de geschiedenis

Op de huidige plaats van Kock's Mühle stond aan het begin van de 19e eeuw nog een molen. Zowel de korenmolen als de Bockmolen werden aangedreven door een eigen waterrad.

Wegens het toenemende verval van de molen van Bock werd hij in 1921 afgebroken. De graanmolen, die ook in verval dreigde te raken, kwam in het begin van de jaren zestig in het bezit van de familie Kock en werd ingrijpend gerestaureerd. Zo kreeg de molen zijn huidige naam.

In 2002 werd een vistrap toegevoegd aan de prachtige Bever-waterval bij de molen om de vispopulatie in de rivier in stand te houden.

De molen wordt nu bewoond door particulieren en is daarom niet beschikbaar voor rondleidingen. Sinds 1996 is in het pakhuis van de molen een koetsenmuseum gevestigd met een grote collectie koetsen en karren uit de 19e en begin 20e eeuw, alsmede bijpassende tuigen en andere tentoonstellingsstukken.

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.