Kiepenkerlviertel

In een oogopslag

Het traditionele Kiepenkerlviertel in de oude binnenstad van Münster is allesbehalve ouderwets. Hier komen stadsgeschiedenis, moderne levensstijl en unieke concepten samen.

Het Kiepenkerlviertel is een van de meest traditionele buurten in de oude binnenstad van Münster, maar allesbehalve ouderwets. Hier komen stadsgeschiedenis, moderne levensstijl en unieke concepten samen. Alles is mogelijk in het Kiepenkerlviertel - van trendy winkels voor het studentenpubliek en uitgelezen kledingzaken tot woonaccessoires en delicatessen. Ook culinaire hoogstandjes worden aangeboden, van de typisch Westfaalse keuken tot de internationale keuken.

Informatie over de geschiedenis

De Kiepenkerl is een traditionele figuur in Münsterland en vooral in Münster. De Kiepenkerl was een kleine handelaar die alledaagse goederen leverde in het landelijke gebied rond de stad. Hij reisde te voet, droeg een blauw hemd, een rode halsdoek en stevige schoenen. Hij droeg een (wandel)stok, een fluitje en, natuurlijk, de pannier, een rugdrager van hout en vlechtwerk.

Reeds tussen de wereldoorlogen verscheen de figuur van de Kiepenkerl als vertegenwoordiger van het Münsterland en is ook nu nog een symbool voor de regio.

Op de kaart

Kiepenkerlviertel
Bergstraße
48143 Münster
Deutschland

Tel.: +49 (0)251 4922710
E-mail:
Website: www.stadt-muenster.de/tourismus/einkaufen-und-ausgehen/einkaufen#c44306

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.