© Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land

Kath. St. Vincentius-Kirche

In een oogopslag

Cath. St. Vincentius Kerk, Bersenbrück

De tweebeukige hallenkerk bevindt zich op het terrein van het voormalige klooster. Het is te bereiken vanaf het marktplein door de kloosterpoort uit 1700, het herkenningspunt van Bersenbrück. Het vormt een fascinerend geheel met de oude kloostergebouwen, waarin nu het kantongerecht en het "Museum im Kloster" zijn ondergebracht.
De kerk domineert het stadsbeeld met haar hoge zadeldak, de massieve laatgotische torenspits, voltooid in 1510 en ongeveer 50 m hoog, en het cisterciënzer nokkentorentje. Het noordelijke schip was een voormalige eigenkerk van de graven van Ravensberg uit de 12e eeuw en het zuidelijke schip de voormalige kloosterkerk uit de 13e en 14e eeuw. In het begin van de 19e eeuw werd de scheidingsmuur tussen de twee kerken verwijderd.

Op de kaart

Kath. St. Vincentius-Kirche
Stiftshof 3
49593 Bersenbrück
Deutschland

Tel.: +49 5439 / 962 - 470
Fax: +49 5439 / 962 - 477
E-mail:
Website: www.bersenbrueck-tourismus.de

Contactpersoon

Frau Südbeck
Stiftshof 3
49593 Bersenbrück

Tel.: +49 5439 / 93029
E-mail:
Website: www.st-vincentius-bersenbrueck.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.