Kasteelruïne Nienburg

In een oogopslag

De ruïnes van kasteel Nienburg, verscholen in een moerassig bos bij Ostenfelde, een stadsdeel van Ennigerloh, doen zeer mysterieus, bijna mystiek aan. Grachten en de overblijfselen van de donjon laten alleen vermoeden dat hier ooit een trots kasteel stond. Volgens de legende ligt hier tot op de dag van vandaag een schat begraven: hij wordt bewaakt door een duivel die eenzame wandelaars angst aanjaagt door met kettingen te rammelen en te blaffen.

Het bos waarin de ruïne van de burcht Nienburg ligt, leent zich uitstekend voor een ontspannende wandeling of als tussenstop tijdens een fietstocht door de regio. Vlakbij ligt het indrukwekkende kasteel Vornholz.


Informatie over de rondleiding

De kasteelruïnes zijn het hele jaar door vrij toegankelijk.

Informatie over de geschiedenis

De ruïnes van kasteel Nienburg, verscholen in een moerassig bos bij Ostenfelde, een stadsdeel van Ennigerloh, doen zeer mysterieus, bijna mystiek aan. Grachten en de overblijfselen van de donjon laten nog slechts zien dat hier ooit een trots kasteel stond.

Er is weinig bekend over de bouw van de Nienburg: Zo werd het voorgangergebouw, dat voor het eerst in 1340 in een oorkonde werd vermeld, in 1422 als "Nieuw Kasteel" opgetrokken en als bisschoppelijk leengoed gebruikt. In 1675 werd het kasteel verwoest. Volgens de legende ligt hier tot op de dag van vandaag een schat begraven: hij wordt bewaakt door een duivel die eenzame wandelaars angst aanjaagt door met kettingen te rammelen en te blaffen.

In de loop van de tijd is de toestand van de ruïne Nienburg zo verslechterd dat deskundigen vreesden voor het voortbestaan van het cultuurgoed. Uitgebreide renovatiewerkzaamheden hebben dit echter verhinderd, zodat fietsers en voetgangers zich vandaag opnieuw kunnen laten betoveren door de magische sfeer van deze plek.

Op de kaart

Kasteelruïne Nienburg
Pilatusberg
59320 Enningerloh
Deutschland

Tel.: +49 (0)2524 283001
E-mail:
Website: www.ennigerloh-erleben.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.