Kasteel Wilkinghege

In een oogopslag

Het Wilkinghege Paleis werd gebouwd in de late Renaissance. De waterburcht is omgeven door slotgrachten en ligt in de buurt van de stad Münster in het typische parklandschap van het Münsterland.

Vandaag de dag dient de waterburcht als hotel-restaurant met directe toegang tot een golfbaan.

Informatie over de geschiedenis

Het kasteel van Wilkinghege werd voor het eerst genoemd in een document uit 1311. Het grootste deel van het kasteel dateert echter uit de 16e eeuw. Het was de familie Steveninck zu Broich die de waterburcht in zijn huidige vorm liet bouwen. In 1719 gaven Herr von Harde en zijn vrouw Katharina von Keppel Gottfried Laurens Pictorius de opdracht het kasteel in de late renaissancestijl te herbouwen. Ook vandaag nog getuigen twee dubbele wapenschilden, vastgehouden door leeuwen boven de ingang, nog van de bekering. Na talrijke wisselingen van eigenaar werd Schloss Wilkinghege in 1779 eigendom van de familie Rhemen zu Barensfeld. Tegenwoordig zijn in de waterburcht een hotel en een restaurant gevestigd. Het kasteelpark heeft een oud en goed onderhouden bomenbestand en nodigt uit tot verpozen.

Informatie over de rondleiding
  • Rondleidingen van buitenaf zijn op elk moment mogelijk.
  • Rondleidingen binnen zijn alleen mogelijk voor hotelgasten.

Op de kaart

Kasteel Wilkinghege
Steinfurter Straße 374
48159 Münster
Deutschland

Tel.: +49 (0) 251 144270
E-mail:
Website: www.schloss-wilkinghege.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.