Kasteel Westerwinkel

In een oogopslag

Kasteel Westerwinkel bij Ascheberg is een van de vroegste barokke kastelen in Westfalen en biedt een hoge recreatieve waarde met de aangrenzende golfclub. De barokke waterburcht en het aangrenzende park met oranjerie en vrij rondlopende pauwen nodigen uit tot het maken van uitgebreide wandelingen.

Informatie over de rondleiding
  • De buitenkant van het kasteel is te allen tijde toegankelijk.
  • Het interieur kan worden bezocht als onderdeel van een rondleiding voor 8 personen of meer na voorafgaande reservering. Het kasteel is een van de weinige eigendommen met zo'n compleet en authentiek interieur. Van de wandbekleding tot het meubilair - hier krijgt u een echt kasteelgevoel!
Informatie over de geschiedenis

Het bestaan van een kasteel in Westerwinkel werd al in 1225 gedocumenteerd. In de loop der tijd is het landgoed verschillende keren van eigenaar veranderd. Door het huwelijk van Herman von Merveldt met Ursula von Diepenbrock, erfdochter van Westerwinkel, kwam het in 1555 in het bezit van de graven van Merveldt - die tot op de dag van vandaag de heren van Westerwinkel zijn.

Het huidige omsloten complex met vier vleugels werd pas in het midden van de 17e eeuw gebouwd, met het kasteel midden in een Engelse tuin. De oorsprong van de slotgrachten rond het kasteel ligt in de vroege barok. Zij werden echter niet meer gegraven voor defensieve doeleinden, aangezien dit systeem toen reeds als achterhaald werd beschouwd, maar hadden de weergave van de barok als doel.

Het complex is aangelegd op twee rechthoekige eilanden: De gebouwen staan op het oostelijke eiland, de tuin ligt op het westelijke eiland.

Op de kaart

Kasteel Westerwinkel
Horn-Westerwinkel 1
59387 Ascheberg
Deutschland

Tel.: +49 (0)2599 98878
Website: ascheberg-touristinfo.de/angebote/schloss-westerwinkel-2/?portfolioCats=42

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.