Kasteel Vischering

In een oogopslag

Een van de mooiste middeleeuwse waterburchten met een hoge culturele recreatieve waarde.

Kasteel Vischering is een van de mooiste waterburchten in het Münsterland. Het goed bewaarde kasteel geeft nog steeds een indruk van het leven in de Middeleeuwen en de vroegmoderne tijd. In het cultuurhistorisch museum in het kasteel kunnen bezoekers meer te weten komen over de geschiedenis van het kasteel en de kastelen en burchten van het Münsterland. Wisselende kunsttentoonstellingen in de voorburcht en talrijke culturele evenementen en grote festivals trekken veel bezoekers van heinde en verre.

Informatie over de geschiedenisDe woon- en landbouwgebouwen van het verdedigingscomplex werden gebouwd in het midden van een uitgebreid stelsel van grachten op verschillende eilanden. Palen vormen de onderconstructie. Het laatste verdedigingsbolwerk van Vischering is het ronde kasteel met ophaalbrug, kantelen en schietgaten. Droste zu Vischering kreeg het kasteel als leengoed van de bisschop van Münster en maakte er zijn voorouderlijke zetel van. Tot 1521 diende het kasteel van Vischering louter als verdedigingswerk. Na de brand in datzelfde jaar werd het op de oude fundamenten herbouwd in renaissancestijl. Het oorspronkelijke defensieve karakter van het kasteel bleef behouden, maar de inrichting van de vertrekken en de toevoeging van de prachtige hal gaven blijk van de behoefte aan meer levenskwaliteit. Informatie over de rondleiding
  • Een buitenrondleiding door de slotgracht is altijd mogelijk. De rondleiding door het kasteel zal waarschijnlijk tot de herfst van 2023 gesloten zijn. In deze periode wordt de slotgracht gerenoveerd.
  • De hoofd- en voorburcht en het museum zijn geopend van dinsdag tot en met zondag.
  • De hoofd- en voorburcht zijn op maandag gesloten. Uitzondering: maandag valt op een feestdag. Dan gelden de gebruikelijke openingstijden

Op de kaart

Kasteel Vischering
Berenbrock 1
59348 Lüdinghausen
Deutschland

Tel.: + 49 (0)2591 79900
E-mail:
Website: www.burg-vischering.de

Contactpersoon

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.