Kasteel Sythen

In een oogopslag

Ooit een prehistorische wal of schuilplaats en vandaag een sociaal-cultureel centrum: Kasteel Sythen. Het rijkelijk gerestaureerde kasteelcomplex dient nu vooral als bijzondere locatie voor tentoonstellingen, conferenties en feesten, maar is ook enkele dagen per week open voor bezoekers.

Informatie over de geschiedenis

De Germaanse walburcht werd voor het eerst genoemd in een document uit 758 en maakte deel uit van een belangrijke verdedigingslinie in de oorlog tussen de Saksen en de Franken. In de daaropvolgende eeuwen waren er verschillende veranderingen van eigenaar. Het poortgebouw met zijn oude bakstenen gevel, het schilderachtige kapelletje en de oude bakstenen gewelven maken van Kasteel Sythen een typisch Westfaals kasteelcomplex. Het landhuis moet er vanaf 1845 heel anders hebben uitgezien. Het had een discrete zuidelijke flair en maakte een geraffineerde indruk. Maar na ongeveer 100 jaar werd het landhuis in 1972 afgebroken. Er zou een modern gezinsrecreatiehuis worden gebouwd, maar dat is er nooit gekomen. Het hele complex dreigde in verval te raken.

Pas in 1989 kon de stad Haltern am See het terrein verwerven. Dankzij de schietvereniging van Sythen konden alle andere gebouwen behouden blijven en kon het terrein stukje bij beetje uitgroeien tot een culturele ontmoetingsplaats. Vandaag de dag getuigen alleen grondmarkeringen nog van het prachtige landhuis op het kasteelterrein.

Na een uitgebreide restauratie worden het terrein en de zalen in het kasteel nu gebruikt voor tentoonstellingen, concerten en evenementen.

Informatie over de rondleiding
  • Een rondleiding op het landgoed is mogelijk tijdens de openingsuren.
  • Het historische terrein is vaak het toneel voor culturele evenementen. Vaak is ook een rondleiding tijdens het evenement mogelijk.
  • Op verzoek zijn ook buiten de openingstijden rondleidingen mogelijk.
  • Het pand kan ook worden geboekt voor privéfeesten, bruiloften en conferenties.

Op de kaart

Kasteel Sythen
Stockwieser Damm 25
45721 Haltern am See
Deutschland

E-mail:
Website: www.schloss-sythen.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.