Kasteel Steinfurt

In een oogopslag

In de 10e eeuw werd de vesting gebouwd op een kunstmatige heuvel met brede grachten en gestaag uitgebreid. Vervolgens werd het in de 16e eeuw in zijn huidige vorm gebouwd. Het kasteel van Steinfurt is nu privé-bezit en kan niet worden bezocht.

Informatie over de rondleidingEen rondleiding binnen is niet mogelijk. Een buitenrondleiding is te allen tijde mogelijk vanaf de Burgstraße.Informatie over de geschiedenis

De burcht van Steinfurt werd voor het eerst vermeld in 1129. Het massieve vestingwerk werd gebouwd op een kunstmatig opgeworpen heuvel en is sinds de 12e eeuw voortdurend uitgebreid en verbouwd. De huidige vorm van het kasteel is ontstaan in de 16e eeuw. Het ringvormige gebouw is vandaag de dag nog steeds een opvallend kenmerk van het kasteelcomplex. Het heeft een bezienswaardige poorttoren, een dubbele kapel uit de 12e eeuw en een erker met twee verdiepingen uit 1559, die versierd is met ornamenten uit de vroege renaissance. Vandaag de dag is het kasteel nog steeds particulier bezit en bewoond.

Op de kaart

Kasteel Steinfurt
Burgstraße 16
48565 Steinfurt
Deutschland

Tel.: +49 (0) 2551 - 1383
Website: www.steinfurt-touristik.de/de/sehenswertes/historisches-steinfurt/schloss.php

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.